Gebruikerservaring ligdriewieler Van Raam Easy Sport

Mijn naam is Erik, ik ben 58 jaar en kom uit Utrecht. Mijn hobby’s zijn koken, golf, zeilen en fietsen. Door balansproblemen gaat fietsen op een normale fiets niet meer. Ik heb bij Welzorg Shop een Van Raam Easy Sport gekocht en ik wil graag mijn ervaringen delen. Met name het contact en de persoonlijke aandacht bij Welzorg Shop heb ik als zeer prettig ervaren.  

De service van Welzorg Shop

Ik heb mijn fiets besteld bij Welzorg Shop. Hier heb ik contact gehad met Pascal (Verkoop en Service) en met Joanne (Formule Manager). Ik wist wel van de mogelijkheid tot een proefrit bij de showroom van Van Raam, maar omdat dit vanuit Utrecht een grote afstand is voor mij, ben ik langs gegaan bij de showroom van Welzorg Shop in Vianen. Omdat zij Premium Dealer van Van Raam zijn, kun je hier ook terecht voor een proefrit op alle Van Raam fietsen. Ik hecht namelijk veel waarde aan een proefrit omdat je dan pas echt kunt ervaren of een fiets bij je past of niet.

Aanvankelijk was ik van plan om de Easy Rider aan te schaffen. Pascal nam uitgebreid de tijd voor me om alles over de fiets toe te lichten. Hij adviseerde me ook om een proefrit op een aantal andere modellen te maken. Toen ik een ritje op de Easy Sport Driewieler ligfiets had gemaakt, was ik verkocht. Nadat Pascal ook alle mogelijke opties van de Easy Sport met mij had doorgenomen wist ik het zeker. De proefrit en de persoonlijke aandacht hebben er dus toe geleid dat ik nu voor de ligdriewielfiets Easy Sport heb gekozen, in plaats van de Easy Rider zitdriewieler. Een model dat veel beter bij mij past.

Het prettige was ook dat er tijdens het gehele verkoopproces totaal geen druk op me werd gezet; ik voelde mij niet verplicht een fiets te kopen. Voordat ik mijn beslissing genomen heb, ben ik nog een aantal keer bij Welzorg Shop langs geweest. Iedere keer ervaarde ik dezelfde persoonlijke aandacht en het contact was telkens zeer vrijblijvend.

Ook persoonlijk advies na de aankoop

Na de aanschaf bleef de service van Welzorg Shop op hetzelfde hoge niveau. Vragen die ik had werden snel beantwoord, ook als daarvoor Van Raam moest worden benaderd. Daarnaast is Joanne erg gedreven; zonder dat ik erom vroeg zocht zij informatie bij elkaar die aansluit bij mijn fietswensen. Je krijgt in ieder geval geen gevoel van ‘de fiets is verkocht en nu zoek je het zelf maar uit’.

Na 6 weken kwam de Easy Sport binnen. Wederom hierbij een goede service! Bij de aflevering van de fiets regende het ontzettend hard. Pascal heeft toen de fiets in de bestelbus gezet en mij en de fiets droog thuisgebracht.

Ervaringen met de Van Raam Easy Sport ligdriewieler

Inmiddels heb ik de fiets een aantal maanden in gebruik en deze bevalt mij geweldig! De Easy Sport fietst comfortabel, maar toch sportief. De fiets heeft een grote actieradius (de afstand die kan worden afgelegd op een volle accu) en ik ervaar een vrij gevoel tijdens het fietsen dankzij het onderstuur. Ik maakte een keer mee dat een klein kind in een stoeltje bij zijn moeder op de fiets zat en tegen zijn moeder zei: “Kijk mama, die meneer rijdt op een fiets zonder stuur!” Dat vond ik wel leuk.

Van Raam app

Ik maak ook gebruik van de Van Raam fietsapp. Welzorg informeerde mij hierover en heeft de app voor mij op mijn mobiel geïnstalleerd. De functionaliteiten die ik gebruik zijn de dagteller, de gemiddelde snelheid en de maximum snelheid. Dit zorgt voor extra fietsplezier.